Oplader geschikt voor DeWalt NiCd en NiMH accu

Is je oude vertrouwde DeWALT schroefmachine nog toe aan een tweede leven? Je kunt nog een nieuwe batterij kopen, maar had je nog een originele NiCD batterij dan is er alleen nog de verbeterde NiMH accu verkrijgbaar. I.v.m. milieu eisen mag de de NiCD accu sinds 1-1-2017 niet meer worden ingevoerd in Europa. Gelukkig is de NiMH accu een verbeterde opvolger. Maar…..

NiMH accu niet opladen met NiCD oplader

De NiMH accu heeft dezelfde eigenschap als de NiCD qua voltage. Met NiMH kun je dus dezelfde accuspanning maken ( 9,6v – 12v – 18v etc) EN kan je de accu nog een hogere capaciteit meegeven omdat de NiMH cellen meer opslag capaciteit heeft. Ook heeft de NiMH accu het voordeel dat deze geen geheugen effect heeft, dus tussentijds opladen schaadt de accu niet. Echter vereist de NiMH accu wel een eigen laadproces. De methode die wordt gebruikt om te bepalen wanneer de accu vol ziet, verschilt van NiCD. Plaats je een NiMH accu in een NiCD lader, dan slaat deze te laat af, de accu raakt over verhit en zal op den duur gaan lekken.

Schroefmachine weggooien?

Zeker niet! Opladers voor NiMH zijn accu’s zijn ook voor een vriendelijke prijs leverbaar.

Bouwman Auteur

Kritische, veeleisende tester van gereedschap