XL Accu Bladblazer zonder ronkende motor

De bladblazer op accu van onder andere Makita, zijn een genot om mee te werken. Zeker als je voor hebt gewerkt met een bladblazer op brandstof accu. Sinds kost is het ook mogelijk een een accupack mee te nemen ik je rugzak. Is je makita 18v 5 ampere niet genoeg. AccuCompany maakt je accu op maat! 18 volt in 20 of 30 Ah? Geen probleem!

Het is mogelijk om een bladblazer met een 18-volt accu van een grotere capaciteit te voorzien, maar dit hangt af van verschillende factoren en kan wat technische kennis vereisen. Hier zijn enkele punten om te controleren:

  1. Compatibiliteit: Controleer of de bladblazer de mogelijkheid heeft om de accu te vervangen door een niet-originele accu. Niet alle modellen bieden deze mogelijkheid, en sommige zijn ontworpen om specifieke accu’s te gebruiken, bijvoorbeeld DeWALT.

  2. Voltage en capaciteit: Als je een nieuwe accu met een grotere capaciteit wilt installeren, moet je ervoor zorgen dat de spanning (18 volt) hetzelfde blijft. Het is meestal niet veilig om een accu met een hogere spanning te gebruiken, omdat dit de motor van de bladblazer kan beschadigen.

  3. Fysieke afmetingen:  Accu’s variëren in grootte en vorm, dus dit is belangrijk om te overwegen. Een 18 volt accu van 20 of 30 Ah past waarschijnlijk niet in je bladblazer dus dient in een rugzak of schoudertas te worden geplaatst.

  4. Opladen: Controleer of de lader die bij de nieuwe, grotere accu wordt geleverd, geschikt is voor het opladen van de accu. De laadspanning en laadstroom moeten overeenkomen met de specificaties van de nieuwe accu. 

  5. Garantie en garantie: Het wijzigen van de accu kan de garantie van de bladblazer beïnvloeden. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de garantievoorwaarden voordat je wijzigingen aanbrengt.

  6. Veiligheid: Als je niet zeker weet hoe je dit moet doen, is het raadzaam om een professional te raadplegen of contact op te nemen met de accu-fabrikant van de bladblazer voor advies.

Het is belangrijk om voorzichtig te werk te gaan en de juiste specificaties te volgen om ervoor te zorgen dat de bladblazer veilig en efficiënt werkt met de nieuwe accu. Het kan ook de moeite waard zijn om te overwegen of een krachtigere bladblazer, ontworpen voor een grotere capaciteit, een betere optie is als je regelmatig met grote bladhoopjes te maken hebt.

 
 
 

Bouwman Auteur

Kritische, veeleisende tester van gereedschap