Makita Adapter 18v accu’s

Al je accu gereedschap op 1 accu? Dat kan! ook je oude DeWALT Stihl, Einhell of andere 18V machine?  Met de Makita adapter kun je al je gereedschap makitiseren.

Of je jouw oude accu gereedschap met een Makita adapter kunt aanpassen, hangt af van een paar factoren:

1. Het type accu:

  • Ni-Cad of NiMH accu’s: De meeste Makita adapters zijn ontworpen om te werken met 18V Li-Ion accu’s. Als je oud gereedschap Ni-Cad of NiMH accu’s gebruikt, heb je mogelijk een speciale adapter nodig.
  • Voltage: Controleer het voltage van je oude accu en de adapter. Zorg ervoor dat ze overeenkomen.

2. Het type gereedschap:

  • Niet-Makita gereedschap: Sommige adapters zijn compatibel met niet-Makita gereedschap. Controleer de specificaties van de adapter om te zien of deze compatibel is met jouw merk en model gereedschap.
  • Ouder Makita gereedschap: Sommige oudere Makita gereedschap is mogelijk niet compatibel met nieuwere accu’s en adapters. Controleer de handleiding van je gereedschap of neem contact op met Makita voor meer informatie.

3. De kwaliteit van de adapter:

Het is belangrijk om een adapter van goede kwaliteit te kopen van een gerenommeerde fabrikant. Goedkope adapters kunnen onveilig zijn of niet goed werken.

Onderstaande bronnen kunnen je verder helpen:

  • AccuCompany website: https://www.accucompany.nl/
  • Online forums en reviews: Lees reviews van andere gebruikers om te zien of een bepaalde adapter goed werkt met jouw gereedschap.

Conclusie:

Met de juiste adapter kun je mogelijk jouw oud accu gereedschap nieuw leven inblazen. Zorg ervoor dat je de juiste adapter kiest voor jouw accu, gereedschap en budget. Let op de veiligheid en koop een adapter van goede kwaliteit.

Let op:

  • Het gebruik van een adapter kan de garantie van je gereedschap ongeldig maken.
  • Gebruik het juiste voltage accu op he accugereedschap.

Ik hoop dat dit helpt! Laat het me weten als je nog andere vragen hebt.

Bouwman Auteur

Kritische, veeleisende tester van gereedschap